Pro bono

Mindenki kerülhet olyan élethelyzetbe, amikor nehezen találja meg egyedül az előre vezető utat. Néhány alkalmas coaching folyamat vagy csoportos workshop látványos előrelépést jelenthet azoknak is, akik az adott szituációban nem tehetik meg, hogy a piaci feltételek mellett kérjék szakemberek segítségét. Hasonló helyzetbe kerülve én nagyon örülnék, ha lenne valaki, aki pro bono (díjmentesen, társadalmi felelősségvállalás keretében) mellém áll. Ezért is vállalok rendszeresen jótékonysági céllal, pro bono coaching folyamatokat és szervezetfejlesztő workshopokat:

Bátor Tábor nyári workshop Vannak ügyek, melyeket muszáj támogatni. Ilyen például a súlyosan beteg gyermekek élményterápiája, melyet a Bátor Tábor szervez hatalmas elkötelezettséggel és lelkesedéssel. 2013 folyamán azon dolgoztunk együtt, hogy minél ütőképesebb legyen az adományszervezői / fejlesztési csapatuk. A mellett, hogy látom, mennyit lendít rajtuk ez a segítség, nekem is egy hasznos tanulás alázatból, önfeláldozásból, kitartásból. Jó kis csapat!

A Corvinus (korábban Közgáz) egyetem ex-diákjaként már harmadik éve támogatok mentorként végzős egyetemistákat céljaik megfogalmazásában, útkeresésükben. Habár még én is élénken emlékszem egyetemi éveimre, számomra is tanulságos a mai egyetemisták gondolatvilágának megismerése. Az pedig külön öröm, hogy látom őket jobbnál jobb állásokban pillanatok alatt elhelyezkedni.

Corvinus2013. év végén a Corvius egyetem Vezetés-Szervezés tanszékének egy e-learning tananyagához hívtak meg egy beszélgetésre, melyben a coaching helyéről, helyzetéről, jövőjéről esett szó. A diákok interaktív módon, kiscsoportos formában vesznek részt a távoktatásban, mely nem az innovatív voltán kívül azért is érdekes, mert így mindenki valóban azt tanulhatja, ami érdekli.

Projektjeim a közoktatásban, hogy a ma fiataljai még jobb felnőttekké válhassanak:

Nagyon büszke vagyok arra, hogy már egy TÁMOP-3.4.5 megvalósításában résztvevő Tehetségpont is felfigyelt a coaching jelentőségére és egyetemisták, középiskolások számára tarthattam workshopot egy Tehetségnapon az ISZE-ben novemberben. A fiatalokkal a tudatos döntésekről, a pozitív hozzáállásról, az élethosszig tartó tanulásról és persze arról beszélgettünk, hogy mi is lesz számukra az ideális munka, amiben leginkább kihasználhatják erősségeiket. Számomra is tanulságos délután volt, bízom a folytatásban! A coachingot bemutató írásom az ISZE Inspiráció című lapjának 38.oldalán jelent meg 2013. decemberében.

201403272839_v

2014.márciusában az ELTE végzős hallgatói egy csoportjának tartottam karrier coaching szemináriumot, melyben az erősségeinkre való építkezés fontosságáról, az ideális munka megtalálásáról és az élethosszig szóló tanulásról is beszélgettünk. A networking és personal branding célzatú feladatok különösen tetszettek nekik.

20141112_1059372014.októberében egy közgazdasági szakközépiskola végzős diákjai kaptak tőlem elgondolkodtató kérdéseket karrierterveikkel kapcsolatban.

Coaching Rapid Randi

Az ICF Magyar Tagozata 2013.évi CSR projektje keretében közhasznú társaságoknak, alapítványoknak segítettünk coaching-folyamat keretében feldolgozni aktuális dilemmáikat. A nyitó rendezvény májusban rapid randi keretében zajlott, magas energiaszinten, nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat az ismerkedésbe.

icareforAz ICF Magyar Tagozata tagjaként részt vettem a Malév megszűnését követő outplacement coaching projektben, melyben két, frissen a munkaerőpiacra került, korábbi Malév-alkalmazottat támogattam. A projektről a sajtó több ízben be is számolt, ezek közül néhány:

Külön büszkeséggel tölt el, hogy 2012-es globális konferenciáján az ICF is elismerte a Magyar Tagozat kiemelkedő munkáját, “I Care For” díjat kaptunk (A Jobline vonatkozó írása).

 

Leave a comment

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: