UA-49580755-1

Siófokra nagyon szeretek járni, az Internet Hungary és a Media Hungary is lenyűgöző, mert a rengeteg téma és előadó egy valódi paradicsom a magamfajta tanulógépeknek 🙂 Itt épp arról beszéltem, hogy mit tehetünk a magunk jólétéért, ha nyíltan ér minket támadás vagy valaki megpróbál „lenyomni”.

Az első Forbes Legyél jobb! nap szakmai házigazdájának szerepe új volt számomra, hisz itt nem csak a program kialakításában és a coach előadók kiválasztásában vettem részt, hanem életem első keynote speechét is megtartottam. A kb 400 fős közönség figyelmét 10 percben, két kis gyakorlaton keresztül terelgettem az erőforrások, lehetőségek, sikerfaktorok meghallása irányába. A színpadon egész nap elképesztő nevek vendégeskedtek, számomra is nagyon inspiráló nap volt! 

Régóta készülök arra, hogy TED rendezvényen népszerűsíthessem a megoldásközpontú gondolkodásmódot és 2017. májusában ez meg is valósulhatott, ráadásul az egyik kedvenc budapesti helyszínemen, a Müpában!
A TEDxDanubia egész napos intenzív programját az én workshopomon kezdte 80 ember és bebizonyították, hogy nem kell ismernünk egymást ahhoz, hogy a sikereinkről tudjunk beszélgetni.

Az első SalesTech konferencián 2017. szeptemberében nagyon jól éreztem magam a színpadon: 300 résztvevőt gondolkodtattam el azon, hogy először saját magukat kell(ene) vezetniük, mielőtt másokat vezetnének. Nagyon tetszett, hogy olyan beszélgetések indultak meg idegenek között, amiket leállítani is nehéz volt: 🙂

A Media Hungary konferenciákra már szinte hazajárok, Csermely Ákos ugyanis már 2013 óta foglalkozik egyre részletesebben az ember, mint munkaerő fejlesztésének, a neuromarketingnek és a kreativitás faktorainak kérdéseivel. 2017. májusában a moonshot thinkingről tartottam előadást és értékesítési vezetőkkel ültem egy kerekasztalban, hogy megtudjuk, mitől fogja kiemeltnek érezni magát a kiemelt ügyfelekkel foglalkozó kollégájuk. Nem lesz meglepő a következtetésük: a pénz nem minden, nagyon is sokat kell foglalkozni az embereik belső motivációival, lelkivilágával, elakadásaival.

Most már azt is elmondhatom, hogy ültem a Kongresszusi Központ színpadán és 800 ember előtt coacholtam egy önként jelentkező kollégájukat. Aztán persze a közönséggel is megbeszéltük, hogy mit tudnak ők is alkalmazni a coaching eszköztárából a mindennapi munkájuk során. Mindezt egy cég megrendelésére, aki fontosnak tartja, hogy azt üzenje az egész országos hálózatának: a hős benned van, találd meg, hogy mi kell az előcsalogatásához!

A 2017. márciusi Evolution konferencián egy új szekció, a Kreativitás debütált, ahol arról beszéltem, hogy mit is kell tudnunk az agyunkról ahhoz, hogy a legjobban használhassuk kreatív enerigáinkat.

A Projektmenedzsment Szövetség közkívánatra újra meghívott egy rendezvényére, aminek nagyon örültem! Kérdezéstechnika a projektmenedzsmentben 100 fő részvételével, egy újabb nyilvános 20 perces coachinggal – nagyon szeretem az ilyen hatékony workshopokat!

Az Internet Hungary konferenciákon mindig nagyon színes a közönség és az elmúlt 3 évben teltházas volt a neuromarketing szekció. 2017. októberében is ebben kaptam helyet „Ne higgy a szemednek” c. előadásommal, ahol arról beszéltem, hogy hogyan hagyjuk becsapatni magunkat a látszattal és mit tehetünk az éberség érdekében.


A Forbes Flow színpadán szerepelni nagyon izgalmas volt! Élőben coacholtam egy önként vállalkozó konferencia-résztvevőt majd kibeszéltük a 150 fős közönséggel a látottakat. Meg is írtam, hogyan csináltam, bárki elkezdheti gyakorolni: Mit kell tenned most, hogy a jövőbeli éned vállon veregessen?

2016. májusában a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 25. jubileumi konferenciáján ‘Naponta újjászületni?’ címmel a belső erőforrásaink felfedezéséről és tudatos használatáról beszéltem. Előadásomat a kb 150 fős közönség átlagosan 4.6 / 5 értékeléssel ismerte el. A konferenciáról készült összefoglaló videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=hR2gq4jGVSo

A 21. Media Hungary konferencián a fejlődő szemlélétről tartottam előadást, benne azzal, hogy miért jobb, ha dicséret helyett elismerést adunk (akár kollégáinknak, akár gyermekeinknek).

A ‘Miből lesz a cserebogár’ c. kerekasztal-beszélgetésen a tehetségmenedzsment programokról és mentoring rendszerekről beszélgettem 3 nagyvállalat (Citibank, McDonald’s, EON) HR vezetőjével.

2015. őszén szintén a Forbes vendége voltam, a Forbes Flow konferencia 6 résztvevőjének adtam segítséget 30-30 percben a brief coaching módszertanának segítségével.

2015. márciusában az Evolution konferencián a rezilienciáról beszéltem éppen, mikor bejött egy szervező, hogy egy közérdekű közleményt bemondjon a kezemben tartott mikrofonba. Abban a pillanatban nem is tudatosodott bennem, csak az előadás után, a visszajelzéseknek köszönhetően jöttem rá, hogy ennél plasztikusabban nem is
demonstrálhattam volna a visszapattanás képességét: a váratlan félbeszakítás után ugyanott és ugyanazzal a lendülettel tudtam folytatni az előadásomat. Néha akkor is vizsgázunk, amikor nem is számítunk rá 🙂

A 15. Internet Hungary konferencián két előadásom is helyet kapott: az első napi HR szekcióban a 3 legjellemzőbb, napjaink vezetői előtt álló kihívásról beszéltem, míg a második napon, az üzleti stratégiákról szóló szekcióban az okos időgazdálkodáshoz adtam kulcsokat.

A 19. Media Hungary konferencián a Kék Óceán stratégiáról meséltem, arról, hogy milyen új lehetőségek nyílnak meg számunkra, ha azokra koncentrálunk, akik még nem is ügyfelei az iparágunknak sem. Egy jelen lévő újságíró említésre méltónak is ítélte a példámat, lásd itt: Elég paranoiás vagy? Akkor sikeres lehetsz!

A márciusi E-volution / Mobile Hungary konferencián Mi a miérted? címmel üzletfejlesztési és stratégialkotási kérdéseket érintettünk és szóba került a döntéseinket befolyásoló érzelmi azonosulás is. Előtte egy interjú keretében ezeket mondtam: „…döntéseink valójában nem is racionális úton születnek…”

A 18. Media Hungary konferencián hívtam fel az érdeklődő figyelmét arra, hogy mennyivel előrébb visz minket, ha az erősségeinkre koncentrálunk. Csodás visszajelzéseket kaptam a workshop után: „az előadásod igazán motiváló és gondolatébresztő volt”, „ez volt a konferencia legjobb előadása” vagy „szuper volt, csak túl rövid”. A beharangozó és összefoglaló itt található: Ismeri Ön magát?

Az első SOL World CEE konferencián Visegrádon egy teamcoachingban is nagyszerűen használható társasjátékot mutattunk be európai coachtársaink egy csoportjának Porpáczy Éva kolléganőmmel. Itt az egyik résztvevő pillanatfelvétele: Teamcoaching with a Board Game

A 2013.évi Media Platform konferencián egy újszerű workshopot tartottam:  a Momentán Társulat 2 színésztrénere segítségével ügyfélszolgálati helyzeteket próbáltunk ki, eredményre vivő kommunikációs módokat kerestünk a közönséget is bevonva a játékba.
Programleírás: Görbe Tükör – Ügyélfszolgálatról másképp


Az 14. Internet Hungary konferencián egy rendkívül érdekes kerekasztal-beszélgetés vezetőjeként Bojár Gáborral (Graphisoft), Bognár Tamással (PanMedia) és Farkas Attilával (Vodafone) beszélgettem arról, hogy mennyiben változtatják meg az adatok, különösen a Big Data a cégek struktúráját, a stratégiaalkotást, az értékesítést vagy marketinget. Arról, hogy vajon magánszemélyként mennyire elemezzük ki életünk ismétlődéseit, szokásainkat és hogyan reagálunk a tapasztaltakra, itt írtam cikkem. Programleírás: Big Information a gyakorlatban

A női szerepek összeegyeztetéséről szóló LifeGarden konferencián civil szervezetek képviselőivel beszélgettem arról, hogy hogyan tudnak ők segíteni a családoknak különböző nehéz helyzetekben.

Projektjeim a közoktatásban, hogy a ma fiataljai még jobb felnőttekké válhassanak:

Nagyon büszke vagyok arra, hogy már egy TÁMOP-3.4.5 megvalósításában résztvevő Tehetségpont is felfigyelt a coaching jelentőségére és egyetemisták, középiskolások számára tarthattam workshopot egy Tehetségnapon az ISZE-ben novemberben. A fiatalokkal a tudatos döntésekről, a pozitív hozzáállásról, az élethosszig tartó tanulásról és persze arról beszélgettünk, hogy mi is lesz számukra az ideális munka, amiben leginkább kihasználhatják erősségeiket. Számomra is tanulságos délután volt, bízom a folytatásban!

2013. év végén a Corvius egyetem Vezetés-Szervezés tanszékének egy e-learning tananyagához hívtak meg egy beszélgetésre, melyben a coaching helyéről, helyzetéről, jövőjéről esett szó.

2014.márciusában az ELTE végzős hallgatói egy csoportjának tartottam karrier coaching szemináriumot, melyben az erősségeinkre való építkezés fontosságáról, az ideális munka megtalálásáról és az élethosszig szóló tanulásról is beszélgettünk. A networking és personal branding célzatú feladatok különösen tetszettek nekik.

2014.októberében egy közgadasági szakközépiskola végzős diákjai kaptak tőlem elgondolkodtató kérdéseket karrierterveikkel kapcsolatban.

Életképek szereplésekről

Szólj hozzá!