Előadóként

Forbes_legyéljobb_keynote

2017. május 16., BMC

Forbes_legyéljobb_portreAz első Forbes Legyél jobb! nap szakmai házigazdájának szerepe új volt számomra, hisz itt nem csak a program kialakításában és a coach előadók kiválasztásában vettem részt, hanem életem első keynote speechét is megtartottam. A kb 400 fős közönség figyelmét 10 percben, két kis gyakorlaton keresztül terelgettem az erőforrások, lehetőségek, sikerfaktorok meghallása irányába. A színpadon egész nap elképesztő nevek vendégeskedtek, számomra is nagyon inspiráló nap volt!

 

IMG_1318

TEDxDanubia 2017. május 4.

Régóta készülök arra, hogy TED rendezvényen népszerűsíthessem a megoldásközpontú gondolkodásmódot és 2017. májusában ez meg is valósulhatott, ráadásul az egyik kedvenc budapesti helyszínemen, a Müpában! 34164993260_24f0813607_oA TEDxDanubia egész napos intenzív programját az én workshopomon kezdte 80 ember és bebizonyították, hogy nem kell ismernünk egymást ahhoz, hogy a sikereinkről tudjunk beszélgetni.

 

 

 

 

SalesTech_20170921

SalesTech_tomegcsináljafeladat

Az első SalesTech konferencián 2017. szeptemberében nagyon jól éreztem magam a színpadon: 300 résztvevőt gondolkodtattam el azon, hogy először saját magukat kell(ene) vezetniük, mielőtt másokat vezetnének. Nagyon tetszett, hogy olyan beszélgetések indultak meg idegenek között, amiket leállítani is nehéz volt: 🙂

 

 

 

A Media Hungary konferenciákra már szinte hazajárok, Csermely Ákos ugyanis már 2013 óta foglalkozik egyre részletesebben az ember, mint munkaerő fejlesztésének, a neuromarketingnek és a kreativitás faktorainak kérdéseivel. 2017. májusában a moonshot thinkingről tartottam előadást és értékesítési vezetőkkel ültem egy kerekasztalban, hogy megtudjuk, mitől fogja kiemeltnek érezni magát a kiemelt ügyfelekkel foglalkozó kollégájuk. Nem lesz meglepő a következtetésük: a pénz nem minden, nagyon is sokat kell foglalkozni az embereik belső motivációival, lelkivilágával, elakadásaival.

Allianz-1175-VSZ

2017. március 2., BKK

Most már azt is elmondhatom, hogy ültem a Kongresszusi Központ színpadán és 800 ember előtt coacholtam egy önként jelentkező kollégájukat. Aztán persze a közönséggel is megbeszéltük, hogy mit tudnak ők is alkalmazni a coaching eszköztárából a mindennapi munkájuk során. Mindezt egy cég megrendelésére, aki fontosnak tartja, hogy azt üzenje az egész országos hálózatának: a hős benned van, találd meg, hogy mi kell az előcsalogatásához!

 

Evo_2017_kozonseg_tr

 

 

A 2017. márciusi Evolution konferencián egy új szekció, a Kreativitás debütált, ahol arról beszéltem, hogy mit is kell tudnunk az agyunkról ahhoz, hogy a legjobban használhassuk kreatív enerigáinkat.

 

 

DSC_0152

2017. április, KPMG

A Projektmenedzsment Szövetség közkívánatra újra meghívott egy rendezvényére, aminek nagyon örültem! Kérdezéstechnika a projektmenedzsmentben 100 fő részvételével, egy újabb nyilvános 20 perces coachinggal – nagyon szeretem az ilyen hatékony workshopokat!

 

 

IH_2017Az Internet Hungary konferenciákon mindig nagyon színes a közönség és az elmúlt 3 évben teltházas volt a neuromarketing szekció. 2017. októberében is ebben kaptam helyet “Ne higgy a szemednek” c. előadásommal, ahol arról beszéltem, hogy hogyan hagyjuk becsapatni magunkat a látszattal és mit tehetünk az éberség érdekében.

 

 

A Forbes Flow színpadán 82c31a06bfb79e0d3edb59e3a5fe07c7szerepelni nagyon izgalmas volt! Élőben coacholtam egy önként vállalkozó konferencia-résztvevőt majd kibeszéltük a 150 fős közönséggel a látottakat. Meg is írtam, hogyan csináltam, bárki elkezdheti gyakorolni: Mit kell tenned most, hogy a jövőbeli éned vállon veregessen?

 

PMSZ_20160519.jpgMegtisztelő meghívást kaptam 2016. májusában a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 25. jubileumi konferenciájára (‘Körkapcsolás’), melyen ‘Naponta újjászületni?’ címmel a belső erőforrásaink felfedezéséről és tudatos használatáról beszéltem. Előadásomat a kb 150 fős közönség átlagosan 4.6 / 5 értékeléssel ismerte el. A konferenciáról készült összefoglaló videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=hR2gq4jGVSo

growth mindsetA 21. Media Hungary konferencián a fejlődő szemlélétről tartottam előadást, benne azzal, hogy miért jobb, ha dicséret helyett elismerést adunk (akár kollégáinknak, akár gyermekeinknek).

tehetségmenedzsment kerekasztalA ‘Miből lesz a cserebogár’ c. kerekasztal-beszélgetésen a tehetségmenedzsment programokról és mentoring rendszerekről beszélgettem 3 nagyvállalat (Citibank, McDonald’s, EON) HR vezetőjével.

20151015_152257_ForbesFlow2015. őszén szintén a Forbes vendége voltam, a Forbes Flow konferencia 6 résztvevőjének adtam segítséget 30-30 percben a brief coaching módszertanának segítségével.

Evolution 2015

Evolution 2015

2015. márciusában az Evolution konferencián a rezilienciáról beszéltem éppen, mikor bejött egy szervező, hogy egy közérdekű közleményt bemondjon a kezemben tartott mikrofonba. Abban a pillanatban nem is tudatosodott bennem, csak az előadás után, a visszajelzéseknek köszönhetően jöttem rá, hogy ennél plasztikusabban nem is IH_2014_2demonstrálhattam volna a visszapattanás képességét: a váratlan félbeszakítás után ugyanott és ugyanazzal a lendülettel tudtam folytatni az előadásomat. Néha akkor is vizsgázunk, amikor nem is számítunk rá 🙂

A 15. Internet Hungary konferencián két előadásom is helyet kapott: az első napi HR szekcióban a 3 legjellemzőbb, napjaink vezetői előtt álló kihívásról beszéltem, míg a második napon, az üzleti stratégiákról szóló szekcióban az okos időgazdálkodáshoz adtam kulcsokat.

Ma már egyre többen ismerik fel a tudatos stratégia-alkotás és kivitelezés fontosságát. Ezzel kapcsolatban 2014. tavaszán két nagyszabású konferencián is tartottam előadásokat:

057_MH_02nap_NNFoto_v2A 19. Media Hungary konferencián a Kék Óceán stratégiáról meséltem, arról, hogy milyen új lehetőségek nyílnak meg számunkra, ha azokra koncentrálunk, akik még nem is ügyfelei az iparágunknak sem. Egy jelen lévő újságíró említésre méltónak is ítélte a példámat, lásd itt: Elég paranoiás vagy? Akkor sikeres lehetsz!

MoHu_2014A márciusi E-volution / Mobile Hungary konferencián Mi a miérted? címmel üzletfejlesztési és stratégialkotási kérdéseket érintettünk és szóba került a döntéseinket befolyásoló érzelmi azonosulás is. Előtte egy interjú keretében ezeket mondtam: “…döntéseink valójában nem is racionális úton születnek…”

BB_MH_2013A 18. Media Hungary konferencián hívtam fel az érdeklődő figyelmét arra, hogy mennyivel előrébb visz minket, ha az erősségeinkre koncentrálunk. Csodás visszajelzéseket kaptam a workshop után: “az előadásod igazán motiváló és gondolatébresztő volt”, “ez volt a konferencia legjobb előadása” vagy “szuper volt, csak túl rövid”. Én is nagyon élveztem, lelkes és nyitott közönséggel mindig jó együttműködni. A beharangozó és összefoglaló itt található: Ismeri Ön magát?

SOL_2013

Az első SOL World CEE konferencián Visegrádon egy teamcoachingban is nagyszerűen használható társasjátékot mutattunk be európai coachtársaink egy csoportjának Porpáczy Éva kolléganőmmel. Az egy órás workshop végeztével ehhez hasonló elismeréseket zsebelhettünk be: ‘I have discovered during this game that I know what I want and HOW I can get it.’ Itt az egyik résztvevő pillanatfelvétele: Teamcoaching with a Board Game

A közönség épp inputot ad a játékhoz

A közönség épp inputot ad a játékhoz

A 2013.évi Media Platform konferencián egy újszerű workshopot tartottam:  a Momentán Társulat 2 színésztrénere segítségével ügyfélszolgálati helyzeteket próbáltunk ki, eredményre vivő kommunikációs módokat kerestünk a közönséget is bevonva a játékba. A szórakozáson kívül a tanulás is teret kapott, felemelő élmény volt.

Programleírás: Görbe Tükör – Ügyélfszolgálatról másképp

 

IH_BigDataAz 14. Internet Hungary konferencián egy rendkívül érdekes kerekasztal-beszélgetés vezetőjeként Bojár Gáborral (Graphisoft), Bognár Tamással (PanMedia) és Farkas Attilával (Vodafone) beszélgettem arról, hogy mennyiben változtatják meg az adatok, különösen a Big Data a cégek struktúráját, a stratégiaalkotást, az értékesítést vagy marketinget. A felkészülés közben azon is elgondolkodtam, hogy mi magunk, magánszemélyként mennyire elemezzük ki életünk ismétlődéseit, szokásainkat és hogyan reagálunk a tapasztaltakra. Ez utóbbiról nyomtatásban is megjelent cikkem. Programleírás: Big Information a gyakorlatban

LifeGarden_2013A női szerepek összeegyeztetéséről szóló LifeGarden konferencián civil szervezetek képviselőivel beszélgettem arról, hogy hogyan tudnak ők segíteni a családoknak különböző nehéz helyzetekben.

 

Projektjeim a közoktatásban, hogy a ma fiataljai még jobb felnőttekké válhassanak:

Nagyon büszke vagyok arra, hogy már egy TÁMOP-3.4.5 megvalósításában résztvevő Tehetségpont is felfigyelt a coaching jelentőségére és egyetemisták, középiskolások számára tarthattam workshopot egy Tehetségnapon az ISZE-ben novemberben. A fiatalokkal a tudatos döntésekről, a pozitív hozzáállásról, az élethosszig tartó tanulásról és persze arról beszélgettünk, hogy mi is lesz számukra az ideális munka, amiben leginkább kihasználhatják erősségeiket. Számomra is tanulságos délután volt, bízom a folytatásban!

Corvinus2013. év végén a Corvius egyetem Vezetés-Szervezés tanszékének egy e-learning tananyagához hívtak meg egy beszélgetésre, melyben a coaching helyéről, helyzetéről, jövőjéről esett szó.

201403272839_v

2014.márciusában az ELTE végzős hallgatói egy csoportjának tartottam karrier coaching szemináriumot, melyben az erősségeinkre való építkezés fontosságáról, az ideális munka megtalálásáról és az élethosszig szóló tanulásról is beszélgettünk. A networking és personal branding célzatú feladatok különösen tetszettek nekik.

20141112_1059372014.októberében egy közgadasági szakközépiskola végzős diákjai kaptak tőlem elgondolkodtató kérdéseket karrierterveikkel kapcsolatban.

 

Leave a comment

Hozzászólás

A Dínófőnökök kora lejárt! Legyél inkább Jövőálló IT Vezető!

Gyorstalpaló vezetőfejlesztő program csak IT vezetőknek

2019. február 1-től újra, 6 alkalom, péntekenként, délelőtt.

Jelentkezz itt: https://banhidibrigitta.com/the-future-proof-leader/