.

Szerintem soha nem fogom abbahagyni a tanulást, egyrészt azért, mert imádom, másrészt azért, mert enélkül ma már nem tudunk versenyképesek maradni.

A különböző, személyesen látogatható tanfolyamokon kívül nagy kedvencem a Coursera, mint online platform, ami a világ szinte összes egyetemét elhozza nekem a laptopomon keresztül. Az utóbbi években ezeket a kurzusokat végeztem el kitűnő minősítéssel, jónéhány éjszakányi alvást beáldozva:

  • Gamification (at University of Pennsylvania)
  • Organizing for Innovation (at HEC Paris Executive Education)
  • Business Model Canvas: A Tool for Entrepreneurs and Innovators (at University of Georgia)
  • How To Create a Website in a Weekend! (at The State University of New York) – például ezt az oldalt én csinálom magamnak, részben a kurzusnak is köszönhetően 🙂
  • Learning How to Learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects (at University of California) – ezt imádtam, azóta is használom a tanultakat egy csomó workshopomon, előadásomban és a gyerekeimmel is
  • Sleep Deprivation: Habits, Solutions, and Strategies (at University of Michigan) – ezt beépítettem ‘Az Elég Jó Vezető’ sorozat egyik írásába is: Tegyük néha magunkat is töltőre! 
  • Introduction to Neuroeconomics: How the Brain Makes Decisions (at National Research University of Moscow)

2017-ben eltökélt szándékom volt _mást_ tanulni, mint az előző években, amikor szorosabban a coachinghoz kapcsolható képzéseken vettem inkább részt. Így jutottam el például a Momentán Társulat Improvizációs Workshopjára, egy szinkronszínész-gyorstalpalóra, slackline-egyensúlyozós estékre és a vizuális facilitálás magyar fellegvárának számító Grafacity kétnapos workshopjára is, ahol kiderült, hogy mégiscsak tudok valamennyire rajzolni.

2021-ben vágtam bele az eddigi legnagyobb fába a fejszémet: doktori iskola hallgatója lettem és abban bízom, hogy 2025-re PhD fokozatot is szerzek majd. Kutatási témámat a pandémia okozta változások ihlették, azt szeretném kideríteni, hogy milyen vezetői eszközök használhatók eredményesen az elmúlt években elterjedt hibrid munkakörnyezetben. Különösen érdekel a one-to-one beszélgetések jelentősége: hogyan, mikor, milyen platformon, miről kellene beszélgetnie egy vezetőnek ahhoz, hogy a csapattag a lehető legjobban érezze magát, elkötelezett legyen? Majd szólok, ha van már értelmezhető válaszom a kérdésre 🙂

Aztán ott van még az a sok-sok konferencia, ahova meghívnak előadni és amint azzal végeztem, beülök a különböző termekbe tanulni és inspirálódni. Soha nem lehet tudni, hogy melyik előadás miért lesz érdekes később és én általában a szimatomra hagyatkozom a megfelelő terem és téma kiválasztásában, így gyakran jutok olyasfajta tudáshoz, amire nem is számítottam, de később hasznosnak bizonyul.