UA-49580755-1

KaranTételek #1

A nagy országos #maradjotthon első hetén az összes ügyfélmunkám során szóba került az új helyzet és annak helyes kezelési módja. Ki is találtam egy új formátumot a vezetők támogatására, ha érdekel, beszéljünk, az általános érvényű tanulságokat addig is összeszedem itt:

  1. Attól még, hogy most hirtelen szabad lett otthonról dolgozni, az embereid nem feltétlen tudják, hogy ez hogyan kell jól csinálni.
  2. Sőt, nehéz is jól csinálni és nem fognak egy hét alatt belerázódni. Türelem, kitartás, összefogás!
  3. Aki eddig is lelkiismeretesen dolgozott, az otthonról is úgy fog, sok esetben még többet is. Nem kell átmenned ellenőrbe.
  4. Aki eddig nem dolgozott lelkiismeretesen, az mit keres a csapatodban?!? Ne most akard megnevelni, arra használd, amire így is tudod.
  5. Bizonytalanságban a védettség és kiszámíthatóság a legfontosabb szükségletünk, mondd hát el, amit a cégetekben várható változásokról tudsz. Mondd el sokszor, akár minden nap az újabb fejlemények tükrében.
  6. Az emberi kapcsolatokat tartsátok meg online is. Legyen rendszeres check-in, pl. reggelente 15 perc együtt kávézás. Ha átfut a videokép hátterében egy gyerek, kérdezd meg, hogy mi a helyzet az otthontanulással. Ha a tegnap reggel beindított mosógépet csak este vetted észre újra, meséld el és nevessetek együtt!
  7. Ha nemzetközi csapatban dolgoztok, vedd figyelembe, hogy a világ különböző részei különböző státuszban és hangulatban vannak, szánjatok külön időt az összehangolódásra.

Kb mindenkinek újra kell most terveznie mindent. Ha eltelt az első hét úgy, hogy még nincs stratégiátok a kieső bevételek pótlására / létszámcsökkentés nélküli túlélésre, akkor adj időt az agyatoknak. Stresszben nehezebb kreatívnak lenni. Amint eljuttok az elfogadás fázisába, ellazulnak majd az agysejtjeitek is és fogtok tudni ötletelni, fényt meglátni az alagút végén. Ne feledd, végül ez is jóra fordul majd! Ha még nem jó, akkor ez még nem a vége…🤸‍♀️

További vezetői tudnivalók az „Elég Jó Vezető Program” fülön, 20 részben, praktikus háttéranyagokkal. Olvass bele!

Szólj hozzá!